ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ    

 

 

Ο Σταθμός μας λειτουργεί 11 μήνες τον χρόνο εκτός από τον μήνα Αύγουστο (με δυνατότητα παράτασης και τον Αύγουστο). Είναι ανοικτός από τις 7:30 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα. Διαθέτει ευέλικτο ωράριο δημιουργικής απασχόλησης και δραστηριοτήτων από τις 6.00 μμ. μέχρι τις 8.00 μμ. και για παιδιά από άλλα σχολεία. Ο Σταθμός παραμένει κλειστός: •Τις επίσημες αργίες •Την παραμονή και επομένη των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς •Από την Μ. Πέμπτη μέχρι τη Τρίτη του Πάσχα •Του Αγίου Πνέυματος.

 

 

ΔΙΑΤΡΟΦΗ    

 

 

 

Η διατροφή στο "ΛΙΛΟΣΠΙΤΟ" θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική μιας και το παιδί της προσχολικής ηλικίας χρειάζεται ένα πλούσιο και ισορροπημένο διαιτολόγιο για την οικοδόμηση ενός γερού οργανισμού. Για το σκοπό αυτό το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής αποτελείται από μία ποικιλία τροφών πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Το γεύματα ετοιμάζονται την ίδια μέρα στην κουζίνα του σταθμού μας με τους πιο αυστηρούς κανόνες υγιεινής. Χρησιμοποιούνται τα πιο φρέσκα και αυστηρά επιλεγμένα υλικά. Τα κρέατα τα προμηθευόμαστε την προηγούμενη ημέρα και τα φρούτα στην αρχή κάθε εβδομάδας. Άλλωστε μπορεί ο κάθε γονιός να διαπιστώσει την ποιότητα των φαγητών μας δοκιμάζοντας τα!!! Για το πρόγραμμα φαγητού ενημερώνεστε στο τέλος κάθε εβδομάδας με ειδικό φυλλάδιο, στο οποίο αναγράφεται αναλυτικά το διαιτολόγιο για κάθε μέρα ξεχωριστά. Προσφέρεται πρωινό (09:30-10:00), μεσημεριανό (12:30-13:30) και απογευματινό (15:00-15:30). Η συμμετοχή στο πρόγραμμα διατροφής είναι προαιρετική.

 

 

 

ΜΕΤΑΦΟΡΑ   

 

 

 

 

Τα παιδιά μπορούν να μεταφερθούν στο σχολείο μας, είτε από τους γονείς τους με δικό τους μεταφορικό μέσο, είτε με τα σχολικά αυτοκίνητα του σταθμού μας. Στη δεύτερη περίπτωση η μεταφορά από και προς το «Λιλόσπιτο» γίνεται σε προκαθορισμένη ώρα, με ασφάλεια, υπευθυνότητα και πάντα με τη συνοδεία μιας παιδαγωγού. Οι περιοχές που εξυπηρετούνται είναι οι εξής: Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Γλυφάδα, Άνω Γλυφάδα, Βούλα, Άνω Βούλα, Βουλιαγμένη, Βάρη, Βάρκιζα.

 

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

 

  "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ"

 

 

 

 

 

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ   

Τα παιδιά εξετάζονται από την παιδίατρο μας μια φορά το μήνα. Ο ρόλος της είναι καθαρά προληπτικός και συμβουλευτικός. Σε κάθε παιδί που εξετάζεται, ακολουθεί γραπτή γνωμάτευση της γιατρού την ίδια ημέρα για τη σωστή ενημέρωση των γονέων. 

 

ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ    

Τα παιδιά εξετάζονται από την παιδοδοντίατρο μας στην αρχή του χρόνου. Ο ρόλος της είναι καθαρά προληπτικός και γίνεται προσπάθεια, έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν μια πρώτη επαφή και να ξεκινήσουν να ασχολούνται με τη στοματική υγιεινή.

 

 

 

 

ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ   

 

Το σχολείο μας συνεργάζεται με παιδοψυχίατρο η οποία:

παρακολουθεί τα παιδιά και συνεργάζεται με τις νηπιαγωγούς για την αντιμετώπιση ειδικών και γενικών θεμάτων στο σχολείο, με στόχο την εμψύχωση των παιδιών, την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης τους, των δυνατών πλευρών της προσωπικότητας τους και την ομαλή ένταξη τους σε ομάδα συνομηλίκων.

παρέχει υποστήριξη στους γονείς και δρα συμβουλευτικά σε θέματα που τους αφορούν με απογευματινές κατ’ ιδίαν συναντήσεις.

οργανώνει ομαδικές συναντήσεις γονέων. Με τη σχολή γονέων γίνονται δέκτες των ομιλιών, θέτουν ερωτήματα και συζητούν για τα ζητήματα ανάπτυξης και διαπαιδαγώγησης των παιδιών, βρίσκουν απαντήσεις στα δύσκολα και εύκολα ερωτήματα και στις αγωνίες που θέτει η σύγχρονη εποχή.

πραγματοποιεί ομάδα παιδαγωγών κάθε μήνα με εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα.

 

 

"ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ"    

 

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ – ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ – ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ

 Με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση πραγματοποιούνται αξιολογήσεις σε όλα τα παιδιά με στόχο την καταγραφή των αδυναμιών – δυσκολιών του κάθε παιδιού ξεχωριστά, αλλά και τα επίπεδα στα οποία το παιδί έχει υψηλές δυνατότητες........